Diverse

Behöver du tips på hur du kan sova bättre?

Får du ofta höra att du är lättretlig när du har sovit dåligt? Det är en vanlig sak att höra, precis som när man har ätit dåligt. Det är för både sömnen och kosten är viktig för att kropp och sinne ska må bra. Att sova för lite innebär att man inte funkar som man ska. Man kan inte förvänta sig att ha sömnbrist och samtidigt gå ut och prestera på topp. För att kunna göra det behöver man få sin skönhetssömn. Det finns faktiskt en anledning till att det kallas skönhetssömn. Man kan direkt se på en människa om de har sovit för lite. Ringar under ögonen som är djupare, ögon som kan vara lite lätt irriterande och även attraktions förmågan kan vara sämre. Utöver är de som sagt ofta betydligt mer lättretade när man har för lite öm i kroppen. Det finns massor av saker man kan testa för att lära sig sova bättre. Det finns även bra råd för sömn att få både här och om man söker efter det. 

Hur lär man sig slappna av

Ett problem allt för många har är att komma till ro inför natten. Fast man är trött och var trött när man la sig, så direkt vakna hjärnan till. Det kan vara svårt att komma till ro och det kan bli en ond cirkel. Men de är till för att brytas. Det är långt ifrån lika enkelt som det är sagt, men det finns saker som gör att du kan sova bättre. Det går inte att säga nog hur viktigt det är med rörelse. En trött kropp är en nöjd kropp, detsamma gäller med din hjärna. Våga utmana den lite om dagen, är den nöjd, så är det enklare att koppla bort tankar. Detta är bara några av sakerna man kan göra. Man kan även göra det till en sak varenda kväll att lyssna på en lugn ljudbok, dricka en kopp te utan koffein och bara arbeta på att slappna av inför när du ska sova. En annan viktig sak är att undvika skärmtid innan man ska gå och lägga sig för natten.

Övningar som får dig att slappna av 

Det är inte fel att testa sig fram när det kommer till att kunna sova. För en del har det visat sig stora positiva resultat att göra meditation. Då lär man både sinne och kropp att slappna av. Det finns även övningar man kan göra inför att man ska sova. Dessa kan man hitta både i ljudbok och olika poddar. Där går man igenom olika övningar du ska göra med kroppen, detta för att du ska bli medveten om dina olika kroppsdelar och hur du ska slappna av. Det är ett väldigt populärt sätt och det är många som lyckas bra med den. Bara för att en inte funkar, så betyder det inte att den andra inte funkar. Man får helt enkelt testa sig fram om det kan vara något för dig.