Fashion och mode

Hur du lyckas med sminkningen 

För en del har det kommit naturligt att smycka sig. Intresset har funnits där redan sen man var liten och med åren har man bara blivit bättre och bättre. En del har känslan för det, det liksom sitter i fingertopparna. Att sminka sig kan vara väldigt svårt, det är många olika steg man ska göra för att det ska bli bra. Men för de som inte lyckas att sminka sig själv, så finns det make up artister som gärna sköter musiken åt dig. Dessa kan man hitta runt om i landet och många gånger kan man få tag i någon med kort varsel. Ska man på någon tillställning eller fest, så kan det vara roligt att ha en extra bra sminkning och då gå till dem. En del är så pass duktiga på att sminka, så de kan lika bra göra det själv. Men att få hjälp med den är även en känsla av lyx och att få lite härlig tid där man blir omhändertagen. Med smink kan man skapa så mycket fint, det är bara fantasin som sätter stopp. 

Steg för steg

För att lyckas och lära sig om hur man ska sminka, så är det inte fel att leta efter bra råd om smink. Du kan hitta både vad du ska använda för smink. Men även steg för steg om hur du sminkar. För att lyckas med sminkningen så behöver du ta det steg för steg. Det första och viktigaste steget är att återfukta huden. Den ska vara redo för en dag med smink på sig och ha smink som sitter bra. Använd gärna en kräm som är specifikt för ögonen med. Många har problem med mörka rynkor, finnar och liknande i ansiktet som syns lite för mycket. För att täcka dessa bra sätter du en concealer på dem. Du applicerar det bäst med fingret så de verkligen kommer ned i huden. Därefter går du vidare med foundation i din hudtyp. För att få till det lite extra, så lägg även fokus på ögonbrynen. Alla steg för den perfekta sminkningen är viktig.

Våga sticka ut 

Många gånger försöker man ha en neutral sminkning som bara ger ansiktet en lyster, det vill säga den vardagliga sminkningen. Man vet ofta redan steg för steg på morgonen om hur man ska göra för att få till sminkningen. Men det är inte heller fel att våga sticka ut. Att våga använda skarpa färger på ögonlocket, eller ha en annorlunda färg på läpparna. Man kan sminka sig exakt så man vill. För i slutet av dagen, så är det du som ska vara nöjd med det. Man kan blanda olika färger precis så som man önskar för att få det perfekta resultatet. Det behöver inte vara en speciell dag för att man ska göra detta. Man gör det precis då man vill. Smink är till för alla som vill använda det, vare sig man är man eller kvinna. Det finns massor med bra instruktioner för nybörjare på smink.